» Vallningsträning i Örnsköldsvik

Helgen för två veckor sedan så åkte jag, Isak (husse) och Ila till hennes uppfödare som bor utanför Örnsköldsvik. Vi stannade över natten lördag-söndag och tränade massor av vallning. Det blev en jättetrevlig helg med vackert väder, hundbus, god mat och träning!
 
När vi kom dit på lördagen så var Ila snart i full gång med att busa med sin syster och sin mamma. Vi skulle ta en liten promenad ner till sjön så att Ila skulle bli lite varm i kläderna efter den långa bilturen. Hundarna härjade och busade på gärdet när vi promenerade. Sedan så fick Ila syn på fåren... Plötsligt så var hennes syster inte alls intressant längre och Ila smet iväg för att stirra på fåren...
 
Vi lyckades i alla fall få med oss alla hundarna ner till sjön, drack kaffe och hundarna busade vilt igen. Sedan så märkte vi att Ila saknades igen... Jag gick upp mot fårhagen för att hämta den busiga hunden och märkte inte att Ilas mamma Fame följde med. När en nöjd Ila tillslut kom emot oss med svansen högt i vädret så kom Fame fram, slängde ner Ila på backen och röt åt henne. "Man tjuvvallar minsann INTE på fåren!"
Det var så häftigt att se och det var tydligt att Fame hade förstått vad Ila hade gjort och att skulle uppfostra sin valp. Efter det så gick Ila inte till fåren utan lov längre. :)
 
 
"Är det inte vår tur snart?" Ila väntar på att få valla.
 
 
Vi vallade två gånger den dagen och två gånger dagen därpå innan vi åkte hem. Så det var ett riktigt bootcamp. :)
Däremellan så blev vi instruerade i teori med hjälp av små hund- och fårfigurer på matbordet. Det var mycket givande och Ila gjorde stora framsteg på kort tid. I slutet så balanserade hon så bra att vi kunde börja lägga på lite Höger- och Vänsterkommandon samt några steg i drivning. Det var så KUL och häftigt att få jobba med min hund på det sättet!
 
Länk till Ilas uppfödares blogg där de berättar om vårat besök: Gårdsbackens blogg
 
Danne och Paula filmade och fotade lite när vi vallade och vi väntar på att få film och lite bilder. Det vore så kul att se bilder på sin hund i action! :)Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback