» Fem veckor gamla!

De underbara små liven är fem veckor och två dagar gamla. 
Jag vill att de ska växa upp lösa i huset och inte instängda i en valphage, och med tio border collie-valpar innebär det ett heltidsjobb... Så jag har nu tagit ledigt från jobbet fram till leverans. Så nu är mina dagar fyllda med valpaktiviteter. Det innebär mycket torkning av kiss och bajs, bett i hälsenorna, bus, pussar och kärlek! 
 
De sover allt mindre och busar desto mer. Nu rusar de runt i galopp i huset och kommer släpande på diverse "skatter" som de hittat, som tex en handske eller en dammig strumpa. :P De är så fantastiskt glada och busiga hela tiden! Sociala, svansviftande och nyfikna. <3 Valpköparna har börjat komma på besök och hittils verkar de bli lika sålda som jag. :) Tiden rusar iväg och nu har jag bara tre veckor kvar med dem.. Det är tur att lilla Skylark blir kvar här hos oss, annars skulle huset bli väldigt tomt då. Men jag tror och hoppas att valparna komemr få det bra i sina nya hem och det ska bli så kul att följa dem också. De kommer bli talangfulla små vallhundar. <3
 
Dags för nya bilder! Se vad de har växt <3
 
 
Magpie ska bo hos min syster så hon kommer stanna i familjen. :D
 
 
 
 
 
 
Caillie kommer få det fina namnet Style hos sin nya ägare. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Valparna tränar bilåkning

Jag har nu gått på "mammaledighet" och kan äntligen lägga all tid på valparna. Några valpköpare har också hunnit komma på besök. 

Senaste veckan har vi ägnat åt mer socialisering med olika typer av människor. Valparna har också fått sin första biltur. Ingen blev åksjuk! Först peps det lite, men efter ett tag hade alla vaggats till sömn av bilens vibrationer och sov så gott.

Här är en bild på min syster som hjälpte till med lastningen. På bilden är Cap, Sparven och Tord.
(null)


» Fyra veckor gamla

Valparna blev i måndags fyra veckor gamla! Nu har alltså halva tiden gått innan leverans.. :/ 
De är fulla i bus och spring i benen. De kräver mer stimulans och är mycket nyfikna på sin omgivning. Om två dagar går jag på "mammaledighet" och kan spendera hela dagarna med dem. 
 
Valparna får ofta vara med oss i vardagslivet. Tidigare har det bara varit i grupp, men nu låter vi dem även vara med en och en. Det är intressant att se hur de beter sig utanför trygga syskongruppen och ofta är det helt nya sidor av personligheten som visar sig. De växer som individer och får bekanta sig med t.ex. dammsugare, främmande hundar och katten Sonja. De är framåt, nyfikna och sociala och bekantar sig med allt med viftande svans. <3
 
Sedan förra veckan har de även fått komma ut några gånger. Filmer på det finns på instagram. :)
 
Valparna har idag fått valphalsband! Det är Ilas uppfödare, valparnas "kennelmormor" och "kennelmorfar" Paula och Danne på Gårdsbacken som har skickat dem i flödelsedagspresent. <3 <3
 
 
 
De ska inte få ha på sig halsbanden utan uppsikt, men när jag har koll på dem så ska de få ha dem på sig så de får vänja sig. Så småningom ska de även få en initial koppelträning. 
 
Jag passade såklart på att göra lite ny porträttfotografering så de fick stila i sina nya halsband. Det visade sig vara en riktigt stor utmaning! Valparna vill INTE sitta stilla, utan det ska pussas, busas och undersökas hela tiden. :P Halsbanden syns nästan inte heller. Menmen, här kommer resultatet: 
 
 
Magpie fick ett RÖTT halsband.
 
 
 
Lilla näpna Buzz fick ett ROSA halsband.
 
 
 
Caillie fick ett LILA halsband. Hon bidrar även med en (av många!) bloopers.
 
 
 
Sparven fick ett BLÅTT halsband. Han är inne i en grävlingsliknande fas just nu och kallas även skämtsamt för Badger. ;)
 
 
Tord fick ett BRUNT halsband. Han bidrar också med en bild från deras första utevistelse.
 
 
 
Cap fick såklart ett SVART halsband. 
 
 
 
Swift fick ett ORANGE halsband. Hon är en av dem med lite tydligare tantecken så det kommer matcha fint. :)
 
 
 
Sky fick ett LJUSLILA halsband med tassar på. 
 
 
 
Jack fick ett GULT halsband. Han har också fina, tydliga tantecken som kommer framhävas fint. :)
 
 
 
Ozzy fick ett halsband i SILVER.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Tre veckor gamla!

Valparna är idag tre veckor gamla. De har öppna ögon, reagerar när man pratar med dem, busar med varandra, viftar på svansen åt oss och vandrar runt allt stadigare på benen. <3
 
Några "firsts":
Första skallet: Cap
Första morrningen: Sparv (busade med syskon)
Första rymmarna ur lådan: Jack och Sparv
Första att vifta svansen: Sky
Först att komma på lockande: Sky
Första lekinviten till oss: Ozzy och Buzz
Först att brottas med varandra: Magpie och Ozzy
 
Men över huvud taget så är de mycket jämna och även om en är först så är de andra inte sena på att ta efter. 
 
Det var också hög tid för nya individuella bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilla Jack ville inte vara still en sekund så det blev många bloopers och få bra bilder idag. ;)