» Skärgårdsvallaren´s Dell

Ilas idol, förebild och "storasyster".
 
Efter Cap och under Kelliegårdens Cool Cayenne. Godkänt vallhundsprov på både får och nöt.
 
Dell är mammas hund så hon är en stor del av Ilas liv. Hon är en ruskigt intelligent och cool hund och det lyser av dyrkan i Ilas ögon när hon träffar henne.
Dessutom så är det en väldigt fin vallhund. Hon har mycket Eye men har ändå aldrig låst sig och vallar på ett så lugnt och tryggt sätt. Hon lyckas få nästan som en hypnos över fåren och kan bestämma takten över de mest springaste får. Även i trånga utrymmen så kan hon flytta på dem lugnt och tryggt. Hon ser direkt vilket får hon behöver trycka lite mer på och om hon behöver så kan hon lyfta lite på läppen, men jag har aldrig sett henne behöva göra något mer för att få fåren i rörelse.
Men i och med att mamma har byggt på sitt hus de senaste åren så har det inte blivit så mycket träning med Dell, utan efter vallhundsproven så har hon bara används hemma på gårdarna i grannskapet. Dessutom så är min mor kanske inte lika lugn hundförare som hennes hund är lugn... ;)
Trots det så är det tydligt att det är en hund med fina kvalitéer när man ser henne valla och jag hoppas att hon kan förmedla mycket av sin djurkänsla till Ila.
 
Tyvärr så har Dell en höftartros i ena höften. Hon är bara sju år gammal men artrosen är efter en gammal skada hon fick för ett par år sedan. Hon kan valla ett tag, men får inte överansträngas för då får hon numer ont i höften. Det är så synd för hon har så mycket kvar att ge och lever för att arbeta.
 
 
 

Dell är en långbent, korthårig, svartvit Border collie med ståndöron. Ilas raka motsats :)Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback