» Ila ska opereras...

Idag så var Ila med på mitt jobb, Djursjukhuset i Karlstad. Vi har en duktig dansk veterinär som är specialiserad på tänder där och han fick titta på hennes tand idag. Som ni kanske minns så bröt hon av en mjölktand för ungefär tre veckor sedan.
 
Den har inte blivit infekterad sedan dess och hon har inte ett dugg ont i den längre, inte ens när jag gnuggar på den och tvättar. Men hennes tandkött har börjat växa över den. Det är egentligen en naturlig process då tandköttet vill skydda den blottade pulpan. Det blir likadant på människor om samma sak skulle hända oss.
 
Tyvärr så komplicerar det hela saken, speciellt när tanden redan var avbruten så högt upp. Nu är det inte mycket som syns längre och veterinären tror hon kommer att få svårt att tappa den och att den hotar hennes permanenta tand där under och hennes framtida bett. Han rekommenderade att vi skulle dra ut den och det är lika bra så man inte behöver oroa sig. Vi vet ju inte heller om den är frakturerad ända upp i roten men det kan man se med tandröntgen när hon är sövd.
 
Jag är ändå glad att jag väntade de här tre veckorna för hon är betydligt större nu så det känns inte lika farligt att söva henne. Men trots att jag om någon vet hur utomordentligt säkra dagens narkosmedel är så är man helt plötsligt superorolig när det gäller ens egen hund... Nu är jag varken djursjukskötare eller veterinärstudent längre utan bara en orolig djurägare.
 
Så i morgon när jag börjar jobba så ska jag ta med henne så mina kära, duktiga kollegor får ta hand om henne. Jag kommer garanterat övervaka hela processen från sövning tills att hon är vaken och står på alla fyra benen... :)
 
Jag har hittat lite kantareller i skogen och för att skingra tankarna från operationen i morgon så började vi träna lite kantarellsök idag. Det gick faktiskt jättebra! Vi är inomhus och under detta första träningspass så kom vi så pass långt att hon går fram till kantarellen som jag lägger på golvet och markerar genom att lägga sig ner. Dock så vet jag inte om hon förstod att hon markerade den faktiska kantarelldoften eller om hon bara tänkte att hon skulle gå fram och lägga sig vid något som jag slänger ut på golvet. Men det får vi komma till senare, jag är i alla fall imponerad över hur smart min lilla hund är. :)
 
Jag vet att bloggen har varit fattig med inlägg nu när jag jobbat så mycket men till helgen så är jag lite långledig, då ska jag ta ordentligt med bilder på henne.
 
Önska oss lycka till i morgon! Matte kanske kommer behöva lugnande hon med. ;)


Gårdsbacken
10 Juli, 2013 - 22:38 / BLOGG: http://gardsbacken.blogspot.se/

Läste precis...
Vi slår en signal!

Kram!
Vi på Gårdsbacken


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback