» Ila är tyvärr inte dräktig...

Två Relaxintest i rad har nu kommit tillbaka negativa. Så Ila är tyvärr inte dräktig. De tecken hon har visat har uppenbarligen bara hört till vanlig skendräktighet.
 
En besvikelse blev det såklart, både för mig och de förväntansfulla valpköparna. Vi var många som trodde på den här kombinationen.
 
 
 
Det är risken man tar när man väljer en så pass oerfaren hane. Mac hade inte riktigt koll på vilken del av parningen som var viktigast och det blev osäker fullbordan och ingen hängning. Men vi hade ändå hopp in i det sista då hans förra tik blev dräktig med tre valpar trots osäker parning även där. Man tar ju på något sätt givet att den naturliga biten bara ska fungera, men det är nog inte helt lätt att vara hundkarl ändå. ;)Sedan går ju 1/5 tikar tomma även vid helt normala parningar så säker kan man aldrig vara.
 
Ila löper bara var 8:e månad och det var det här löpet som passade bäst med både säsong och ålder. Om man parar henne nästa löp så blir det vintervalpar vilket inte känns riktigt lika kul. Å andra sidan har ju valparna då hela våren och sommaren framför sig under sin unghundstid. Jag ska fundera på om vi ska göra det. Troligtvis blir det ett försök till i alla fall, nästa löp eller det därpå. Det gäller ju att hitta en till hane som jag tycker lika mycket om också. :)
 
 
Hälsningar från en skendräktig Ila och en matte som tydligen får börja fundera på en kommande tävlingssäsong i stället.
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback