» Ardagh Mac

Mac är hanhunden som planeras att användas vid parningen våren 2017.
Hans svenska registreringsnummer är REGV1410/2015 och hans ISDS-nummer är 328878.
 
 Foto: Josefine Engman
 
Ardagh Mac är en frisk Border collie som har HD A, väger 23 kg, och är importerad av Jonas Gustafsson från Joe Doherty, Ardagh Sheepdogs i Irland när han var valp. Hans föräldrahundar är P J Dohertys Rock ISDS287545 och J Dohertys Queen ISDS00/314414.
 
Foto: Louise Karlgren
 
Foto: Sanna Krans
 
Mac ägs nu av Sofia Palmqvist som är ny förare inom vallning. Trots det så gjorde hon godkänt vallhundsprov och debuterade i IK-1 inte långt efter att hon köpt honom.
Jag träffade Mac första gången som unghund för flera år sedan på en kurs för Jonas G som då visade honom. Jag la honom direkt på minnet då han var så social och trevlig samt en naturlig talang i fårhagen. En wow-hund! När jag nu såg att han var tillgänglig för parning så kändes han direkt aktuell och jag åkte för att få se honom i vuxen ålder.
 
Mac, 12 v gammal i Irland. En otränad bäbis med vallning i blodet.
 
Mac har precis de egenskaper jag söker hos en Border collie. Han är social, trevlig, stabil, och skottfast. Genomsnäll.
I vallningen är han mjuk och lättränad. Han har från tidig ålder varit cool och lugn, tappar inte huvudet hos fåren. Dessutom så är han en råtalang med djurkänslan i blodet. Han har en lugnande inverkan på djuren och har mjuka, fina rörelser. Enn mycket rolig hund att både träna och ha som arbetskamrat!
Sofia känner att hon alltid kan lita på honom, både i vardagen och i vallningen. Han kan vara med överallt och anpassar sig snabbt, ingen stress och inga rädslor.
 
Mac, 7 månader gammal, tränas av Jonas Gustafsson
 
 
Vallhundsprovet med Sofia
 
Mac är inte använd tidigare men hans kullbror Pete har gjort en del parningar 2016. Mac är gentestad CEA-normal och ögonlyst UA.
 
Macs stamtavla.
 
Det kommer fler filmer på Mac i vuxen ålder.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback