» Första båtturen

Pappa skulle åka och lägga ut nät så jag och Isak bestämde oss för att hälsa på honom och följa med i båten då det var en sådan fin kväll. Ila skulle också med förstås.
 
Jag hade köpt en begagnad flytväst åt Ila som hon ska kunna ha i sommar. Hon simmar som en fisk, men flytvästarna till hundar är så bra för de har ett handtag på ryggen. För att få upp en blöt och sprattlande hund från vattnet upp i en båt är inte helt lätt annars...
 
Detta fick vi erfara ungefär 60 sekunder efter att jag hade satt på Ila hennes nya flytväst. Hon sprang först runt på stranden en sväng innan hon nyfiket kom upp på bryggan för att se vad vi gjorde när vi lastade ner grejer i båten. Plums, så hade hon trillat ner från bryggan. Det var ett par meter ner till vattnet och vi såg henne försvinna ner under ytan innan hon med ett bubblande kom upp igen. Hon försökte pipande komma upp men det var en hög kant av stockar så hon kunde inte.  
Då var det bra att hon hade flytvästen på så att vi kunde lyfta upp henne i handtaget. :)
 
Ofrivilligt blöt hund tröstar sig med en pinne
 
Båtturen tyckte hon var spännande, men hon frös lite i vinddraget på vägen ut eftersom hon var så blöt så hon fick låna Isaks tröja.
 
 
 
 
Spännande och mycket att titta på
 Pappa fiskar och Isak ror. På vägen ut har vi motor, men när vi lägger i nätet så ror vi.
Sötaste båthunden!
Matte Felicia jobbar en hel del nu så det blir inte lika flitigt uppdaterat i bloggen om vi inte hittar på något särskilt. Men Ila sköter sig i alla fall väldigt bra på jobbet, det är bra att hon tar det så lugnt i boxen och ofta sover. Hon vänjer sig också vid att ta det lugnt fast det är en del rörelse ut och in, och att inte bli rädd fast det kan vara hundar som skäller. Mycket koppelträning blir det på köpet men på lunchrasterna får hon gå lös uppe i skogen. Att gå i koppel går jättebra så länge man inte har någon annan hund med för då vill hon gärna till den... Vi jobbar på det.
 
Ha en bra kväll!
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback