» Träff med Goy och Jamie

Idag har Ila träffat två kullsyskon, brorsorna Gårdsbackens Glengoyne "Goy" och Gårdsbackens Bowmore "Jamie".
 
Karlstad brukshundsklubb har årligen landets största agilitytävling, Värmlandsrallyt. Då Annelie och Lisa som äger Goy och Jamie skulle dit och tävla med sina andra hundar så kände vi att vi var tvungna att träffas. Ilas syskon är spridda över landet från norr till söder så man måste passa på när man får en sådan här fin tillfällighet att träffas.
 
 
Kramkalas. Närmast ser ni Jamie, Goy sitter bakom Ila som håller på att trilla baklänges.
 
Ila kände säkert igen sina brorsor, men det var samtidigt första gången hon var på en sådan här plats med så många andra hundar. 1900 startande var det på Värmlandsrallyt de här dagarna. Det var som en liten by med tält och fullt med duktiga hundar och folk så Ila blev helt tagen och lite förskräckt. Hon hade låg hållning på svansen och var ganska svår att få kontakt med då hon skulle titta på allt samtidigt.
Därför dröjde det lite innan hon slappnade av så pass att hon kunde hänge sig åt att leka med Jamie och Goy.
 
Jamie och Ila tittar intresserat mot agilitybanan.
 
 Pussades lite gjorde de också. Eller så kände Jamie att han var tvungen att rätta till Ilas öron som var särskilt flygiga idag. ;)
 
Det var jättekul att få träffa Annelie och Lisa. Jag fick också en hel del tips då de båda är erfarna hundtränare. I alla fall ur min synvinkel. ;) Ila skötte sig generellt bra. Det var så mycket rörelse på tävlingsplatsen så hon glömde bort sin koppelträning lite grann, men det är skönt att hon är så cool och bara lägger sig när vi sitter stilla. Då stressar hon inte. Länge så satt hon bara och tittade skeptiskt på brorsornas lite vildare lek.
 
Ilas trick för att brotta ner två kilo tyngre Jamie var att helt sonika sätta sig på honom.
 
 Ila och Jamie.
 
Tillslut så busade de lite grann i alla fall, men inte alls så mycket som Ila brukar kunna göra. Men det hade nog mycket med miljön och värmen att göra. Goy och Jamie var betydligt mer avslappnade där då de redan hade varit där ett tag och fått sova i sina burar. Hade de tre träffats ensamma på en lite lugnare plats så hade nog leken gått vildare till. Jamie och Goy är också så vana vid att leka tillsammans så de glömde nog bort sin lite lugnare lillasyster ibland. :)
 
Som sagt, Ilas öron var väldigt flygiga idag... :)
 
Det var svårt att ta bilder med mobil på tre vilda valpar som inte var stilla länge åt gången. Jag hoppas på att jag kanske får lite bilder av Goy´s matte Annelie som tog bilder med sin systemkamera. Vi lyckades till och med ta någon gruppbild då alla tre satt stilla bredvid varandra. De tittade åt helt olika håll, men ändå. :)
 
Ni kan också titta in på Annelie och Goy´s blogg: http://tillyonelmi.blogspot.com om ni vill läsa om Ilas bror Goy, den lilla hunden med det stora hjärtat.
 
Tack för idag Annelie och Lisa! Jag hade mycket trevligt i värmeböljan och hoppas att vi kommer hålla kontakten i framtiden.


Gårdsbacken
13 Juli, 2013 - 18:11 / BLOGG: http://gardsbacken.blogspot.se/

Vad kul att ni kunde träffas när Goy och Jamie var i era hemtrakter. Kan tänkta mig dock att det blev lite tufft för Ila med så många hundar samtidigt. Svårt också kanske att slappna av i sådan ovan miljö och med koppel som hindrar dem från att leka avslappnat... Men de kände säkert igen varandra... :)) Tack för fina bilder!
Kramar från oss på Gårdsbacken

Svar: Det var jättekul, det var ju första gången jag träffade Goy och Jamie också. Jamie som kommer bli en sådan snygging, och sockersöte Goy som är så lik Ila i blicken och minspelet. Ila var väldigt trött efteråt men det var nog en nyttig upplevelse. Speciellt som de andra hundarna där var så duktiga, det var ingen som sprang fram till Ila utan alla skötte sitt. Jag hoppas på lite fler bilder från Annelie, hon fick nog till några fina med sin bra kamera. :)
Vi saknade er!
Felicia Asp Tauni

Annelie
17 Juli, 2013 - 18:11 / BLOGG: http://www.tillyonelmi.blogspot.com

Det var så roligt att få träffa dig och Ila. Så glad för att ni kom! Jag har lagt ut lite bilder på bloggen. Bara att ladda ner om du vill. Hoppas vi ses snart igen! Kram!

ps. Såg att butiken på djursjukhuset säljer Lupus sortiment. De är de som säljer Oscars. Kanske du kan be dem beställa hem en låda till dig? Bara en tanke ;)

Svar: Fina bilder! Fast Ila såg lite tokig ut med sitt ena öra uppe ;)Du har helt rätt, jag har beställt hem Oscars via jobbet nu så jag får vid nästa leverans! :D Fram till dess är det fortfarande Mamma Scan´s som gäller..
Felicia Asp Tauni


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback