» En weekend till Norge

 
I helgen så tog jag, Isak och Ila en kort semester till vårt kära grannland Norge.
 
Vi åkte på fredag eftermiddag och hade en husvagn med oss, utan någon egentlig plan annat än att vi skulle på en trevlig road trip.
Men något mål måste man ha så man vet åt vilket håll man ska styra. Vårat mål var staden Lillehammer, ett tips från en kär norsk vän. Det låg lagom långt borta för en två dagar lång resa.
 
Ilas smile, som taget ur en Colgate-reklam ;)
 
 
Ila somnade direkt i bilen i en lite lustig ställning med öppen mun så jag passade på att ta denna smickrande bild på henne. Nu ser man även att hon har tappat sin första mjölktand! I underkäken mellan de små hörntänderna ska det sitta sex stycken små tänder, men jag kan bara räkna till fem... Hennes andra mjölktänder sitter dock fortfarande som berget och verkar inte ha några planer på att lossna. Jag antar att det en dag bara kommer att rassla till så rasar de ur allihopa. :)
 
Varning för... Får?
 
 
Det absolut bästa med Norge enligt oss alla tre var absolut alla får. Just det; får. När vi först såg första varningsskylten för får så skrattade jag och Isak lite som att det vore ett skämt då vi åkte på E:6an som är en stor väg för att vara i Norge. Men strax efter så satte vi skrattet i halsen när denna syn mötte oss:
 
Får på motorvägen? Tydligen en helt vanlig syn.
 
 
Det verkade vara helt vanligt i Norge för vart vi än åkte sedan så var det får. På stora vägar som små. På de små vägarna så var det vanligt med så kallade färister, vilket är som ett galler på vägen som man kör över med rullande stänger. Det är för att fåren inte vågar gå över där så det är som ett staket som man kan köra över med bil. Det var vanligt förr i Sverige också.
 
 Ila fick för ovanlighetens skull sitta i mitt knä. Hon ville ju inte missa denna fårsafari. :)
 
 
 
 
På fredag kväll så hann vi med lite turistande i den mysiga staden Kongsvinger. Vi tittade bland annat på den stora fästningen de har där.
Första natten sov vi i husvagnen vid en glänta nära en sjö. Ila anpassade sig snabbt till husvagnslivet, kröp under sängen som vanligt och somnade. På lördag morgon så tog vi ett dopp i sjön innan vi åkte vidare mot Lillehammer. Under lördagen så både regnade och åskade det så vi var inte jättesugna på en till natt i husvagnen utan tog faktiskt in på ett hotell när vi kom fram till Lillehammer. Det var ett trevligt hotell som låg naturnära så det var inga problem att gå lite mysiga hundpromenader med Ila lös. Hon rastar sig inte ordentligt i koppel då hon gärna vill gå in i ett buskage och gömma sig lite för att göra sina behov...
 
 
 
 
På söndagen var det varmt och vi hade en ganska lång biltur framför oss då vi skulle hela vägen hem. Men det flöt på bra, vi stannade en gång på en rastplats och simmade så Ila blev ordentligt svalkad för den fortsatta bilturen. Det var en trevlig weekend men ändå väldigt skönt att komma hem. Borta bra, men hemma bäst. :)
 
Om ni ska åka med hunden till Norge så vill jag påminna om de nya reglerna som kräver att hunden har ett hundpass med intygan från veterinär att man har avmaskat mot Echinococcus, rävens dvärgbandmask. Man måste avmaska mellan 24-48 h innan inresa så det är lite krångligt och man måste planera väl.
 
Jag bifogar även en bild från i måndags då jag och Ila var tillbaka på jobbet igen. Det är från Ila och Indras box där de förvånansvärt nog trivs jättebra. Vi har den minst mysiga boxen med ett stort ventilationsrör i då vi båda bara är sommarvikarier men Ila och Indra tycker det är latjolajban att bo i ihop där ändå.
 
 
Roomies <3
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback